Erecept objednávka Lekáreň Tabletka

Kategórie

Navštívené produkty

Naše predajne

Naše predajne

Tabletka gyógyszertár, Hlboká 10, Komárno

Výrobcovia / značky

COLDREX MaxGrip Lemon  10 vrecúšok  

COLDREX MaxGrip Lemon 10 vrecúšok

Obrovská sila v jednej dávke, prípravok Coldrex

s najvyšším obsahom paracetamolu. Liek vo forme

teplého nápoja, ktorý účinne uľaví od príznakov chrípky

a silného nachladnutia, ako je horúčka, bolesť hlavy,

bolesť krku, upchaný nos, upchané dutiny a bolesť

svalov. Obsahuje paracetamol.

Viac detailov

9,70 € s DPH

8,82 € bez DPH

Prášok na perorálny roztok

Držiteľ rozhodnutia o registrácii: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Brentford, TW8 9GS, Veľká Británia.

Výrobca: SmithKline Beecham SA, Alcalá de Henares, Madrid, Španielsko.

Zloženie:
Liečivá – paracetamolum (paracetamol) 1000 mg, phenylephrini hydrochloridum (fenylefríniumchlorid) 10 mg, acidum ascorbicum (kyselina askorbová) (vitamín C) 40 mg v jednom vrecku. 

Pomocné látky – kyselina citrónová, nátriumcitrát, kukuričný škrob, nátriumcyklamát, sacharóza, sodná soľ sacharínu, citrónová príchuť, koloidný oxid kremičitý, prírodné farbivo kurkumín (E 100).


Farmakoterapeutická skupina: analgetikum, antipyretikum.

Charakteristika: Coldrex MaxGrip horúci nápoj s príchuťou citróna obsahuje paracetamol, liečivo proti bolesti a horúčke, ktorý odstraňuje bolesti v hrdle, bolesti hlavy, svalov aj kĺbov a znižuje horúčku. V lieku je obsiahnutý v maximálnej dávke. Ďalej obsahuje fenylefrín, ktorý uvoľňuje upchatý nos a prinosové dutiny a tak uľahčuje dýchanie. Coldrex tiež obsahuje vitamín C, ktorý je bežnou súčasťou liekov proti chrípke. Dopĺňa vitamín C, ktorý v počiatočnom štádiu chrípky a prechladnutia telu často chýba. Liečivá v lieku Coldrex MaxGrip nespôsobujú ospalosť.

Indikácie: Coldrex MaxGrip je vhodný pre dospelých a mladistvých na úľavu od nepríjemných príznakov chrípky, prechladnutia a iných horúčkovitých ochorení. Coldrex MaxGrip odstraňuje bolesti hlavy, bolesti v hrdle, bolesti svalov a kĺbov, uvoľňuje upchatý nos aj prinosové dutiny a znižuje horúčku.

Kontraindikácie: Coldrex MaxGrip sa nesmie užívať pri známej precitlivenosti na paracetamol, fenylefríniumchlorid alebo vitamín C alebo na niektorú z ďalších zložiek lieku. Ďalej ho nesmú užívať pacienti s ochorením srdca, s vysokým krvným tlakom, cukrovkou, s ochorením pečene alebo obličiek, so žltačkou, so zvýšenou funkciou štítnej žľazy, pacienti, ktorí užívajú súbežne lieky na liečbu depresie, beta-blokátory, lieky užívané na liečbu vysokého krvného tlaku, ďalej tí chorí, ktorí užívali posledné dva týždne inhibítory monoaminooxidázy. Vzhľadom na obsah paracetamolu nesmú liek užívať deti do 15 rokov. Liek nemajú užívať tehotné ženy. Dojčiace ženy môžu liek užívať len na odporučenie lekára. 

Nežiaduce účinky: Liek je zvyčajne dobre znášaný, nežiaduce účinky sa dostavujú zriedkavo. Ojedinele sa môže objaviť alergická reakcia ako je kožná vyrážka. Fenylefrín môže spôsobiť nevoľnosť, bolesť hlavy, mierny vzostup krvného tlaku a veľmi zriedkavo búšenie srdca. Tieto účinky sú prechodné. Pri prípadnom výskyte nežiaducich účinkov alebo iných neobvyklých reakcií sa o ďalšom užívaní lieku poraďte s lekárom.

Interakcie: Účinky lieku Coldrex MaxGrip a účinky iných súbežne užívaných liekov sa môžu vzájomne ovplyvňovať. Skôr než začnete užívať Coldrex MaxGrip, je potrebné sa poradiť s lekárom v týchto prípadoch:
§ Užívate metoklopramid alebo domperidón (na liečbu nevoľnosti a vracania) alebo cholestyramín na liečbu vysokej hladiny cholesterolu v krvi, pretože dochádza k ovplyvneniu vstrebávania paracetamolu.
§ Užívate liečivá na zníženie zrážavosti krvi (napr. warfarín), pretože by mohlo dôjsť k zvýšeniu krvácavosti.
Pokiaľ užívate lieky určené na liečbu depresie, vysokého krvného tlaku alebo ochorenia srdca, nesmiete užívať Coldrex MaxGrip.

Dávkovanie a spôsob podávania: Obsah vreckavysypte do pohára a zalejte horúcou vodou. Miešajte, kým sa nerozpustí. V prípade potreby pridajte studenú vodu, podľa chuti môžete prisladiť medom alebo cukrom a vypite. Dospelí a mladiství nad 15 rokov: 1 vrecko každých 4-6 hodín. Jednotlivé dávky neužívajte skôr ako za 4 hodiny. Maximálna jednotlivá dávka je 1 vrecko, maximálna denná dávka sú 4 vrecká. Neprekračujte odporúčané dávkovanie.

Upozornenie: Obsahuje paracetamol, neužívajte súbežne iné lieky, ktoré obsahujú paracetamol ani iné lieky proti chrípke a prechladnutiu alebo na uvoľnenie upchatého nosa. Ak nedôjde do 3 dní k zlepšeniu príznakov (horúčka, bolesť) alebo sa naopak ťažkosti zhoršia, vyskytnú sa nové príznaky alebo neobvyklé reakcie, poraďte sa o ďalšej liečbe s lekárom. Bez konzultácie s lekárom neužívajte tento liek dlhšie ako 7 dní. Vo všetkých prípadoch podozrenia na predávkovanie alebo náhodné požitie lieku dieťaťom ihneď vyhľadajte lekára, aj keď nie je možné spozorovať žiadne príznaky. Dôvodom je možné riziko neskoršieho vážneho poškodenia pečene.
Užívanie vyšších než odporúčaných dávok môže viesť k riziku závažného poškodenia pečene. Tento liek neužívajte bez odporúčania lekára, ak máte problémy s pitím alkoholu, máte ochorenie pečene alebo užívate akýkoľvek iný liek obsahujúci paracetamol. 
Vzhľadom na obsah fenylefrínu nie je liek určený pre aktívnych športovcov (pozitívna dopingová skúška). Liek je vzhľadom na obsah sodíka (116 mg v jednom vrecku) škodlivý pre pacientov s diétou s obmedzením sodíka.
Liek obsahuje 3 725 mg cukru. Preto nie je vhodný pre pacientov s vrodenou neznášanlivosťou fruktózy, glukózo-galaktózovým malabsorbčným syndrómom (porucha trávenia glukózy a galaktózy) alebo nedostatkom sacharózy-izomaltázy (enzým štiepiaci sacharózu a izomaltázu).

Uchovávanie: Uchovávajte pri teplote do 25 °C.

Varovanie: Nepoužívajte po dátume vyznačenom na obale. Liek uchovávajte mimo dosahu a dohľadu detí.

Balenie: 1, 3, 5, 6, 10 a 12 vreciek v jednom balení.

Napíšte svoj názor

COLDREX MaxGrip Lemon  10 vrecúšok

COLDREX MaxGrip Lemon 10 vrecúšok

Obrovská sila v jednej dávke, prípravok Coldrex

s najvyšším obsahom paracetamolu. Liek vo forme

teplého nápoja, ktorý účinne uľaví od príznakov chrípky

a silného nachladnutia, ako je horúčka, bolesť hlavy,

bolesť krku, upchaný nos, upchané dutiny a bolesť

svalov. Obsahuje paracetamol.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (25)

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre systém thirty bees

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop