Erecept objednávka Lekáreň Tabletka

Kategórie

Navštívené produkty

Naše predajne

Naše predajne

Tabletka gyógyszertár, Hlboká 10, Komárno

Výrobcovia / značky

Brufen sirup 100 ml  

Brufen sirup 100 ml

28110

Znižuje horúčku, má protizápalový účinok, potláča miernu až stredne silnú bolesť.

Viac detailov

4,95 € s DPH

4,50 € bez DPH


Zloženie lieku
Liečivo: ibuprofenum (ibuprofen) 100 mg v 5 ml sirupu.
Pomocné látky: methylparabenum (metylparabén), propylparabenum (propylparabén), saccharosum (sacharóza), acidum citricum monohydricum (monohydrát kyseliny citrónovej), natrii benzoas (nátriumbenzoát), agar pulveratus (práškovaný agar), sorbitolum 70% non cristallisabile (sorbitol 70% nekryštalizujúci), kaolinum leve (ľahký kaolín), polysorbatum 80 (polysorbát 80), flavum orangeatum E 110 (oranžová žltá E 110), aroma aurantii (pomarančová aróma), aqua purificata (čistená voda).
Nesteroidové antiflogistikum, antipyretikum, analgetikum
Charakteristika
Brufen sirup patrí do skupiny nesteroidových protizápalových liekov. Znižuje horúčku, má protizápalový účinok a potláča miernu až stredne silnú bolesť.
Indikácie
Krátkodobá liečba horúčky u detí starších ako 6 mesiacov, vyvolanej vírusovou alebo bakteriálnou infekciou (chrípka, bronchitída, tonzilitída, faryngitída, sinusitída ai.).
Juvenilná reumatoidná artritída a ostatné reumatické ochorenia (iba na odporúčanie lekára).
Mierna až stredne silná bolesť (menštruačná bolesť, bolesť zubov, pooperačná bolesť, bolesť hlavy).
Poranenie mäkkých tkanív (vyvrtnutie, pomliaždenie).
Kontraindikácie
Brufen sirup nesmú užívať pacienti s precitlivenosťou na ibuprofen alebo ktorúkoľvek pomocnú látku lieku, na kyselinu acetylsalicylovú alebo iné nesteroidové protizápalové lieky, s vredovou chorobou žalúdka alebo dvanástnika, s ťažkou poruchou funkcie srdca alebo obličiek a pri stavoch so zvýšenou krvácavosťou.
Brufen sirup nesmú užívať ženy v poslednej tretine tehotenstva. Ostatné tehotné a dojčiace ženy môžu Brufen sirup užívať len v závažných prípadoch na odporúčanie lekára.
Nežiaduce účinky
Pri podávaní Brufenu sirup sa môžu objaviť mierne a prechodné poruchy trávenia, nevoľnosť, bolesť brucha, hnačka, zvracanie a krvácanie do tráviaceho traktu. Menej často sa môže sa vyskytnúť zápal žalúdka, vredová choroba žalúdka, vredová choroba dvanástnika a prederavenie tráviaceho traktu. Vyskytli sa aj reakcie z precitlivenosti (anafylaxia, astma, dýchavica, kŕč priedušiek, vyrážka, žihľavka, nádcha, opuch, svrbenie, purpura, angioedém a kožná porucha).
Pri podávaní ibuprofenu sa veľmi zriedkavo sa vyskytla nefrotoxicita, abnormálna funkcia pečene, hepatitída, žltačka, porucha zraku, bolesť hlavy, nevoľnosť, malátnosť, únava, ospalosť, depresia, zmeny nálady, zmätenosť, znížený počet krvných doštičiek, znížený počet bielych krviniek, anémia a precitlivenosť kože na slnko (fotosenzitivita). Priama súvislosť s podávaním ibuprofenu sa však nedokázala.

Pri výskyte nežiaducich účinkov alebo nezvyčajných reakcií sa poraďte s ošetrujúcim lekárom.

Interakcie
Účinky Brufenu sirup a iných súčasne užívaných liekov sa môžu navzájom ovplyvňovať. Kyselina acetylsalicylová, iné protizápalové lieky a kortikosteroidy zvyšujú riziko nežiaducich účinkov v tráviacom trakte, vrátane krvácania a vredovej choroby. Brufen sirup zvyšuje hladinu lítia, digoxínu a metotrexátu v krvi a tým môže zvýšiť ich nežiaduce účinky. Brufen sirup môže znižovať účinok liekov používaných na liečbu vysokého krvného tlaku (ACE inhibítorov, ß-blokátorov) a močopudných liekov (napr. furosemidu). Brufen sirup zvyšuje účinok liekov používaných na zníženie zrážanlivosti krvi (napr. warfarínu) a liekov používaných proti zhlukovaniu krvných doštičiek (napr. tiklopidínu).
Informujte lekára o všetkých liekoch, vrátane voľnopredajných, ktoré v súčasnej dobe užívate.
Dávkovanie a spôsob podávania
Dojčatá a deti do 12 rokov
Odporúčaná denná dávka je 20 – 30 mg/kg telesnej hmotnosti, rozdelených do väčšieho počtu dávok.

Odporúčané dávkovanie pri horúčkovitých stavoch podľa hmotnosti a veku dieťaťa:
Hmotnosť Vek Dávkovanie
7 – 10 kg 6 – 12 mesiacov 2,5 ml 3 x denne
10 – 14,5 kg 1 – 2 roky 2,5 ml 3 - 4 x denne
14,5 – 25 kg 3 - 7 rokov 5 ml 3 - 4 x denne
25 – 40 kg 8 - 12 rokov 10 ml 3 - 4 x denne

Pri juvenilnej chronickej artritíde sa môže denná dávka zvýšiť až na 40 mg/kg telesnej hmotnosti, rozdelených do 3 - 4 jednotlivých dávok.
Brufen sirup sa nemá podávať deťom mladším ako 6 mesiacov a deťom s telesnou hmotnosťou menšou ako 7 kg.

Dospelí a deti nad 12 rokov
Pre dospelých a deti nad 12 rokov je určený Brufen 400 filmom obalené tablety, avšak pacienti, ktorí majú problémy s prehĺtaním tabliet, môžu užívať Brufen sirup v zodpovedajúcich dávkach.
Reumatické ochorenia: odporúčaná denná dávka je 400 – 700 mg (20 – 35 ml) 3x denne. Na rýchlejšie zmiernenie rannej stuhnutosti je možné podať prvú dávku nalačno.
Menštruačná bolesť: 400 mg (20 ml) 1 – 3x denne podľa potreby. Liečba sa začína pri prvých príznakoch menštruačných ťažkostí.
Bolestivé stavy ľahkej až strednej intenzity: 200 – 400 mg (10 – 20 ml) jednorazovo alebo rozdelených do 3 - 4 denných dávok.
Na dávkovanie použite priloženú odmernú lyžicu.
Starší pacienti
Úprava dávky je potrebná len u starších pacientov s poruchou funkcie obličiek alebo pečene. V týchto prípadoch sa má dávka stanoviť individuálne a so zvýšenou opatrnosťou.
Špeciálne upozornenia
Brufen sirup sa môže podávať len s opatrnosťou pacientom s bronchiálnou astmou, s ochorením žalúdka, čriev, pečene, obličiek, srdca, pri poruchách krvotvorby a krvnej zrážavosti.
Predávkovanie
V prípade predávkovania je nutný výplach žalúdka a v prípade potreby aj úprava hladiny elektrolytov v sére. Špecifické antidotum pre Brufen sirup neexistuje.
Uchovávať pri teplote 15 °C – 25 °C, chrániť pred svetlom.
Uschovávať mimo dosahu detí!

Napíšte svoj názor

Brufen sirup 100 ml

Brufen sirup 100 ml

Znižuje horúčku, má protizápalový účinok, potláča miernu až stredne silnú bolesť.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (30)

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre systém thirty bees

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop