Erecept objednávka Lekáreň Tabletka

Kategórie

Navštívené produkty

Naše predajne

Naše predajne

Tabletka gyógyszertár, Hlboká 10, Komárno

Výrobcovia / značky

Almiral (gel der 1x50 g)  

Almiral gel der 1x100 g (tuba Al)

36925

 Zdravý pohyb bez bolesti! ALMIRAL gel – diklofenak sodný. Protizápalový liek s mätovou silicou. Chladivo hrejivý a ľahko vstrebateľný gél. Lokálna liečba bolesti svalov, šliach a kĺbov. Zlepšenie pohyblivosti pri liečbe poúrazových stavov. Cielená liečba zápalových a reumatických ochorení. Pôsobí dlhodobo a nezaťažuje organizmus. LIEK NA VONKAJŠIE POUŽITIE.



Viac detailov

7,30 € s DPH

6,64 € bez DPH

Písomná informácia pre používateľa

 

 

Almiral

(diclofenacum diethylaminum)

 

Dermálny gél

 

 

Držiteľ rozhodnutia o registrácii

Medochemie Ltd., Limassol, Cyprus

 

Zloženie lieku

Liečivo: diclofenacum diethylaminum (dietylaminová soľ diklofenaku) 11,6 mg, zodpovedá diclofenacum natricum (sodná soľ diklofenaku) 10,0 mg (1%) v 1 g gélu.

Pomocné látky: propylenglycolum (propylénglykol), alcohol isopropylicus (izopropylalkohol), carbomerum 940 (karbomér 940), menthae piperitae etheroleum (silica mäty piepornej), dipropylenglycolum methylether (metyléter dipropylénglykolu), aqua purificata (čistená voda).

 

Farmakoterapeutická skupina

Nesteroidové antiflogistikum na miestne použitie.

 

Charakteristika

Almiral gél je protizápalový liek určený na vonkajšie použitie. Obsahuje liečivo diklofenak v chladivom gélovom základe. Almiral gél potlačuje bolesť, opuch a zápal po úrazoch, znižuje bolestivosť pri pohybe. Pôsobí pri ťažkostiach reumatického pôvodu, pri náhle vzniknutých i dlhotrvajúcich zápaloch. Almiral gél nemastí, preniká veľmi dobre cez pokožku a dosahuje v tkanivách rýchle účinnú koncentráciu.

 

Indikácie

Bez odporúčania lekárom sa liek Almiral gél môže použiť na liečbu poranení (podvrtnutie, vykĺbenie, pomliaždenie) a na liečbu poúrazových zápalov svalov, kĺbov a väzív. Na odporučenie lekára sa môže liek Almiral gél použiť na utlmenie bolesti a zápalov pri reumatizme mäkkých tkanív, ako sú zápaly šliach a ich puzdier, väzbových vačkov tkaniva v okolí kĺbov a pri ochoreniach kĺbov a chrbtice.

Almiral gél môžu používať dospelí a mladiství.

 

Kontraindikácie

Almiral gél sa nesmie použiť pri precitlivenosti na diklofenak a ďalšie zložky lieku, pri precitlivenosti na kyselinu acetylsalicylovú a iné protizápalové lieky. Deťom do jedného roku sa Almiral gél nesmie podávať.

Neodporúča sa liek používať v ťarchavosti a v období dojčenia.

 

Nežiaduce účinky

Almiral gél sa zvyčajne dobre toleruje. Ojedinele sa môžu vyskytnúť známky kožnej precitlivenosti ako napr. svrbenie, sčervenanie alebo drapľavosť kože, prípadne sa môže objaviť vyrážka.

Nie je možné vylúčiť ani celkové prejavy precitlivenosti, ktoré sa môžu prejaviť ako astma, opuch tváre, sliznice úst alebo dýchacích ciest, žihľavka.

Veľmi zriedkavo boli hlásené závažné kožné reakcie (exfoliatívna dermatitída, Stevens-Johnsonov syndróm a toxická epidermálna nekrolýza). Zdá sa, že najvyššie riziko ich výskytu je na začiatku liečby. Almiral by mal byť vysadený pri prvom výskyte kožných vyrážok alebo iných prejavov precitlivenosti.

Pri prípadnom výskyte nežiaducich účinkov alebo iných nezvyčajných reakcií sa poraďte o ďalšom používaní lieku s lekárom.

Výskyt nežiaducich účinkov alebo iných mimoriadnych reakcií oznámte ošetrujúcemu lekárovi.

 

Interakcie

Účinky lieku Almiral gél a iných súčasne používaných liekov sa môžu navzájom ovplyvňovať. V prípade, ak používate iné lieky na lekársky predpis alebo bez neho, poraďte sa o vhodnosti použitia lieku Almiral gél s lekárom. Ak vám predpíše ďalší lekár iný liek, upozornite ho, že už používate Almiral gél.

Nebol zaznamenaný výskyt interakcií počas liečby Almiral gélom.

 

Dávkovanie a spôsob podávania

Gél sa zvyčajne nanáša v množstve zodpovedajúcom veľkosti čerešne až vlašského orecha (2-4 g gélu) 3 až 4 krát denne na postihnuté miesto. Dávku u detí do 6 rokov veku musí určiť lekár.

Doba použitia je závislá na základnom ochorení. Po úrazoch väčšinou nepresahuje 7-10 dní. Pokiaľ nedôjde počas troch dní používania lieku Almiral gél k zlepšeniu stavu, poraďte sa o ďalšom použití lieku s lekárom.

Pri dlhodobých ochoreniach napr. pri kĺbovom a mimokĺbovom reumatizme, dlhodobých ochoreniach kĺbov a chrbtice sa môže Almiral gél používať i dlhodobo, prípadne kombinovať s inými liekovými formami Almiralu, ale len na odporučenie lekára.

Gél sa ľahko rozotrie, pri postihnutí svalov sa vtiera ľahkou masážou na postihnuté miesto.

 

Upozornenie

Almiral gél sa môže použiť len na neporušený povrch kože a nie na poranenú kožu alebo otvorené poranenia!

Zabrániť kontaktu s očami, sliznicou a otvorenými ranami alebo mukóznymi membránami!

Zabrániť vniknutiu do ústnej dutiny!

Pri náhodnom požití lieku Almiral gél sa poraďte s lekárom.

 

Varovanie

Liek sa nesmie používať po uplynutí času použiteľnosti, ktorý je vyznačený na obale.

 

Balenie

  1. Hliníková tuba s označením, papierová skladačka, písomná informácia pre používateľa

Balenie: 25 g, 50 g, 100 g

  1. Nádobka z PVC s označením, písomná informácia pre používateľa

Balenie: 250 g.

 

Uchovávanie

Skladujte pri teplote do +25°C.

Liek musí byť uložený mimo dosahu detí.

 

Dátum poslednej revízie

máj 2007

Napíšte svoj názor

Almiral gel der 1x100 g (tuba Al)

Almiral gel der 1x100 g (tuba Al)

 Zdravý pohyb bez bolesti! ALMIRAL gel – diklofenak sodný. Protizápalový liek s mätovou silicou. Chladivo hrejivý a ľahko vstrebateľný gél. Lokálna liečba bolesti svalov, šliach a kĺbov. Zlepšenie pohyblivosti pri liečbe poúrazových stavov. Cielená liečba zápalových a reumatických ochorení. Pôsobí dlhodobo a nezaťažuje organizmus. LIEK NA VONKAJŠIE POUŽITIE.



Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (30)

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre systém thirty bees

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop