Erecept objednávka Lekáreň Tabletka

Kategórie

Navštívené produkty

Naše predajne

Naše predajne

Tabletka gyógyszertár, Hlboká 10, Komárno

Výrobcovia / značky

ACYCLOVIR STADA 5% 2g  

ACYCLOVIR STADA 5% 2g

Účinne tlmí bolesť, ktorá opar sprevádza a urýchľuje liečbu oparu. Je vhodný pre dospelých, mladistvých, deti, tehotné ženy a dojčiace mamičky.

Viac detailov

5,40 € s DPH

4,50 € bez DPH

Acyclovir STADA

(aciclovirum)
krém

Držiteľ rozhodnutia o registrácii

STADA Arzneimittel AG
Stada str. 2-18, Bad Vilbel, SRN

Zloženie lieku
Liečivo:
1 g krému obsahuje:
 aciclovirum (aciklovir) 50 mg (5%)

Pomocné látky:
Dimeticonum (dimetikon), glyceromacrogoli 250 monostearas (glyceromakrogol 250 monostearát), alcohol cetylicus (cetylalkohol), paraffinum liquidum (tekutý parafín), propylenglycolum (propylénglykol), vaselinum album (biela vazelína), aqua purificata (čistená voda).

Farmakoterapeutická skupina
Dermatologikum, virostatikum

Charakteristika
Acyclovir STADA je účinný na liečbu infekcií vyvolaných vírusom Herpes simplex. Aciklovir v kréme sa mení na účinné liečivo s protivírusovým účinkom až po prieniku do bunky infikovanej vírusom. Tieto vírusy sa teda sami podieľajú na vzniku látky, ktorá potom bráni ich rozmnožovaniu.

Indikácie
Acyclovir STADA sa používa na tlmenie bolesti a svrbenia pri kožných infekciách vyvolaných herpetickými vírusmi. Používa sa pri prvej infekcii aj pri opakovaným infekciách, predovšetkým pri opare na perách a tvári (Herpes simplex). Liek môžu používať dospelí, mladiství, deti.

Kontraindikácie

Acyclovir STADA sa nesmie používať u pacientov so známou precitlivenosťou na aciklovir alebo niektorú pomocnú látku. Nesmie sa aplikovať do úst, pošvy a najmä nie do očí, nakoľko pôsobí dráždivo na sliznice.
U pacientov s vážnym poškodením imunitného systému sa môže podávať len po odporúčaní lekára.
Liek by sa mal v tehotenstve používať po zvážení možného prínosu a rizika. 

Nežiaduce účinky

Acyclovir STADA môže vyvolať prechodné pálenie ošetrených oblastí pokožky. Na ošetrených miestach a niekedy i v tesnom okolí sa občas objavuje sčervenanie, vysychanie a šupinky. 

Pri výskyte nežiaducich účinkov sa o ďalšom používaní lieku poraďte s lekárom.

Interakcie

Doposiaľ nie sú známe. Napriek tomu bez porady s lekárom na postihnuté miesta nenanášajte súbežne aj iné lieky na vonkajšie použitie.

Dávkovanie a spôsob podávania

Ak lekár neodporučí inak, krém sa obvykle nanáša v tenkej vrstve na infikované oblasti pokožky 5krát denne v štvorhodinových intervaloch počas dňa. Nanáša sa bavlneným tampónom. Ak sa nanáša rukou, treba si pred aplikáciou aj po nej dôkladne umyť ruky, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu vírusovej infekcie na neinfikované miesta pokožky alebo sliznice. Acyclovir STADA treba naniesť i na oblasť v tesnej blízkosti s viditeľnými prejavmi infekcie (pľuzgieriky, opuchy, sčervenania).

Liečba trvá obvykle 5 dní. Ak príznaky ochorenia počas 5 dní neustúpia, poraďte sa o ďalšom používaní lieku s lekárom. Celková dĺžka liečby by nemala prekročiť 10 dní.

Upozornenie

Na dosiahnutie lepšieho výsledku má byť liečba liekom Acyclovir STADA zahájená čo najskôr po objavení sa prvých príznakov infekcie (pálenie, svrbenie, sčervenenie).
Protivírusová terapia liekom Acyclovir STADA je neúčinná potom, ako sa na postihnutých miestach začnú tvoriť chrasty.
Liek sa používa len na opary v oblasti úst a tváre. Neodporúča sa nanášať ho na sliznicu ústnej dutiny a oka. Rovnako sa nesmie používať na liečbu genitálnej herpetickej infekcie. Obzvlášť potrebné je vyhnúť sa kontaktu krému s očami. Pacienti s veľmi ťažkou formou oparu by mali vyhľadať lekársku pomoc.
Postihnutí oparom sa musia vyhnúť prenosu vírusu na iné miesto alebo na inú osobu, obzvlášť pri otvorenej lézii. Liečba akejkoľvek infekcie by mala byť pod dohľadom lekára.
Pri náhodnom požití lieku dieťaťom sa poraďte s lekárom.

Varovanie

Liek sa nesmie používať po uplynutí času použiteľnosti, ktorý je vyznačený na obale.

Uchovávanie

Liek uchovávajte pri teplote do 25oC.
Liek uchovávajte mimo dosahu detí.

Napíšte svoj názor

ACYCLOVIR STADA 5% 2g

ACYCLOVIR STADA 5% 2g

Účinne tlmí bolesť, ktorá opar sprevádza a urýchľuje liečbu oparu. Je vhodný pre dospelých, mladistvých, deti, tehotné ženy a dojčiace mamičky.

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre systém thirty bees

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop