Domáce produkty z BIO produktov a bez konzervantov.
Hroznový lekvár. Lekvár z hrozna? Spočiatku to môže pripadať trochu divne, ale je to druh hrozna, ktorého lahodnú chuť je veľmi prijemné cítiť aj v zimných mesiacoch. Práve preto sa z neho robil lekvár.
Čokoládovo jablkový lekvár. Počas varenia čokoláda sa v ňom roztopí a chuť je tajomná: raz kyslá kvôli kvapke citrónu, raz čokoládová, raz medová.
Citrónovo cuketový lekvár. Vynikajúci výber k pečivu s maslom, palacinkám, alebo aj nakvapkaný na zmrzlinu.
Medium verzia je stredne pálivá verzia: zmes čerešňovej papriky, kápie a himalájskej soli. Ak máte radi pikantné-štipľavé, je to skvelé na dochutenie perkeltu, gulášu, polievky, rybacej polievky alebo akéhokoľvek vareného jedla. Pri jeho používaní počítajte s tým, že je už slaný, takže jedlo bude potrebovať o niečo menej soli.
Slivkový lekvár. Voňavý tradičný slivkový lekvár. Čo tak skúsiť slivkové buchty starej mamy?Varený v kotlíku, bez pridania cukru!
Cviklovo jablkové Chutney. Spoznajte očarujúce chute, ktoré majú pôvod v indickej kuchyni. Oporúčame ku všetkým druhom mäsa a na výrobu šalátov.
Paprikový krém PIKANT je vhodný na klasické hrianky.
Makovo jablkový lekvár. Špeciálny lekvár pobláznený makom. Netradičný jablkový lekvár + mak = štrúdľové kúzlo starej mamy.
Cibuľový lekvár. Tento lekvár sme Vám pripravili ku grilovačke. Najlepší je k hovädziemu mäsu, ale poteší aj na omastenom chlebíku.
Mirabelkový lekvár. Mirabelka je veľmi lahodná aj surová, ale aj ako lekvár. Dužina tmavej farby je sladká, pripomína kombináciu slivky, broskyňe a čučoriedky, kôra je kyslá. Klinčeky a škorica lekváru dodali ešte zvláštnejšiu chuť.
Je výborná do gulášov, do polievok a podobných mäsitých jedál.
Je výborná do gulášov, do polievok a podobných mäsitých jedál.
Vlastnoručne vyrobený bazový sirup. Odporúča sa piť ako sirup s riedením 1:10, možno použiť napríklad aj ako sladký dresing, neobsahuje konzervačné látky!
Táto veľmi štipľavá dobrota sa vyrába zo 7 druhov chilli papričiek. Je výborná na hrianky, do gulášov, do polievok a podobných mäsitých jedál.
Mandarínkový lekvár. Ak túžite po tropickej netradičnej chuti, vyskúšajte tento lahodný mandarínkový lekvár.
Mandarínkové Chutney. Spoznajte očarujúce chute, ktoré majú pôvod v indickej kuchyni. Oporúčame k pečenej hydine. Grilovali ste už tento rok? Bez nás to ani neskúšajte! Pripravili sme pre Vás celý rad zaujímavých chutney. Toto vyskúšajte k pikantným kuracím krídelkám.
Jahodový lekvár. V žiadnej domácnosti nemôže chýbať jahodový lekvár, ktorý patrí hlavne u detí medzi najobľúbenejšie.
Pomarančový lekvár. Exotické slnko na dlani so zázvorom. Výborný do piškótovej rolády.
Čučoriedkový lekvár. Poklad našich hôr - tatranské čučoriedky. Čo tak skúsiť do tvarohových palaciniek?Vynikajúci je aj k mäsu, syrom, do zákuskov, ale natretý na krajec chleba alebo na koláč je na raňajky jednoducho skvelý.
Drienkový lekvár. Vďaka trpko,sladko-kyslej chuti je vynikajúci k mäsu a má vysoký obsah vitamínu C.
Z malých farebných mirabeliek vznikol netradičný chutný sirup.
Zo zamatovo-šťavnato-sladkých broskýň sa nám podarilo vytvoriť skutočnú letnú lahôdku.
Ak chcete cítiť vôňu a chuť nekonečných levanduľových polí, toto si nenechajte ujsť. Po jednom poháriku sa budete cítiť ako v Provensálsku.
Jeden z obľúbených, skutočná klasika, niet človeka, ktorý by jahody nemal rád. Vezmite si pár kociek ľadu, sódu a zažijete pravé jahodové dobrodružstvo. Buďte opatrní, pretože je to návykové!
Pri výrobe vyšňového sirupu sme sa snažili vyvolať neprekonateľný chuťový zážitok z detstva, čo sa nám pravdepodobne podarilo. Budte prví, kto ochutná náš vyšňový sirup a užije si leto po celý rok.
Z marhúľ sa bežne vyrába lekvár, džem, pečú sa zákusky, ale aj pálenka. No my sme vyskúšali aký sirup z marhúľ vznikne. Zašepkáme vám to: je to božsky chutné!
Dula je čoraz populárnejšia, jej vôňa je prenikavá, trpká chuť pripomína izbu starej mamy, kde na mohutných almarách stáli rad za radom voňavé duli celú zimu.
Ochutnajte domáce korenie - domácu vegetu bez konzervantov. Pridávajte do polievky, mäsu alebo k akémukoľvek varenému jedlu!