Erecept objednávka Lekáreň Tabletka

Kategórie

Navštívené produkty

Naše predajne

Naše predajne

Tabletka gyógyszertár, Hlboká 10, Komárno

Výrobcovia / značky

PANADOL EXTRA Novum  24 tabliet  

PANADOL EXTRA Novum 24 tabliet

Panadol Extra bojuje proti miernej až stredne silnej

bolesti hlavy vrátane migrény zubov, proti menštruačným

bolestiam, neuralgiám, bolestiam chrbta, svalov,

kĺbov a bolesti v krku. Obsahuje paracetamol a kofeín.

Viac detailov

4,20 € s DPH

3,82 € bez DPH

PÍSOMNÁ INFORMÁCIA PRE POUŽÍVATEĽA

Informácie pre použitie, čítajte pozorne! Panadol® Extra
Filmom obalené tablety
Držiteľ rozhodnutia o registrácii: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Brentford, TW8 9GS, Veľká Británia
Výrobca: GlaxoSmithKline Dungarvan Ltd., Knockbrack, Dungarvan, Co. Waterford, Írsko
Zloženie
Liečivá: paracetamolum (paracetamol) 500mg, coffeinum anhydricum (kofeín) 65mg v 1 filmom obalenej tablete.
Pomocné látky: amylum pregelificatum (škrob vopred napučaný), maydis amylum (kukuričný škrob),
povidonum 25 (povidón 25), kalii sorbas (sorbitan draselný), talcum (mastenec), acidum stearicum (kyselina stearová), croscarmellosum natricum (sodná soľ kroskarmelózy), hydroxypropylmethyl- cellulosum (hydroxypropylmetylcelulóza), triacetinum (triacetín).
Farmakoterapeutická skupina: analgetikum, antipyretikum
Charakteristika: Panadol Extra obsahuje kombináciu dvoch liečiv, ktorá je účinná proti bolesti. Paracetamol zaisťuje úľavu pri bolesti a znižuje telesnú teplotu. Panadol Extra nedráždi žalúdok. Neobsahuje kyselinu acetylsalicylovú. Kofeín zmierňuje únavu, mierne podporuje dýchanie a krvný obeh pri horúčkovitých ochoreniach.
Indikácie: Liek môžu užívať dospelí, mladiství a deti staršie ako 12 rokov. Panadol Extra filmom obalené tablety je vhodný na úľavu pri bolestiach hlavy, migréne, bolestiach chrbta, zubov, reumatických a svalových bolestiach a bolestiach pri menštruácii. Panadol Extra tiež prináša úľavu
nepríjemných príznakov chrípky, prechladnutia a bolestí v hrdle a znižuje horúčku.
Kontraindikácie: Počas tehotenstva a v období laktácie sa pred použitím tohto lieku poraďte s lekárom. Pri známej precitlivenosti na paracetamol, kofeín alebo ďalšie pomocné látky lieku sa liek nesmie užívať. Pacienti liečiaci sa na ochorenie pečene sa o vhodnosti užívania lieku musia vopred poradiť s lekárom. Liek sa nesmie užívať pri žltačke, chronickom pití alkoholu a pri súčasnom podávaní liekov poškodzujúcich pečeň.
Nežiaduce účinky: Liek je obvykle dobre znášaný, ale môže sa vyskytnúť kožná vyrážka, nutkanie na vracanie, nespavosť, nepokoj, vzácne zúženie priedušiek, poruchy pečeňových funkcií
a krvotvorby. Pri prípadnom výskyte týchto alebo iných neobvyklých reakcií prestaňte liek užívať
a poraďte sa s lekárom.
Interakcie: Účinky lieku Panadol Extra a účinky iných súčasne užívaných liekov sa môžu navzájom ovplyvňovať. Váš lekár by preto mal byť informovaný o všetkých liekoch, ktoré súčasne užívate, alebo ktoré začnete užívať a to na lekársky predpis alebo bez neho. Skôr ako začnete súčasne s užívaním lieku Panadol Extra užívať nejaký voľnopredajný liek, poraďte sa so svojím ošetrujúcim lekárom. Súčasné užívanie lieku s niektorými liekmi na spanie, proti epilepsii, niektorými antibiotikami alebo pitím alkoholu môže viesť v niektorých prípadoch k poškodeniu funkcie pečene. Nie je vhodné kombinovať Panadol Extra s liekmi obsahujúcimi kyselinu acetylsalicylovú. V priebehu užívania lieku obmedzte príjem produktov obsahujúcich kofeín (lieky, káva, čaj, kola), pretože vyššie dávky kofeínu môžu vyvolať nervozitu, nespavosť a výnimočne aj zrýchlenie srdcovej činnosti.
Dávkovanie a spôsob podávania:
Dospelí a mladiství: 1-2 filmom obalené tablety 4x denne podľa potreby v časových odstupoch najmenej 4 hodín. Najvyššia jednotlivá dávka sú 2 filmom obalené tablety. Neužívajte viac než 8 filmom obalených tabliet za 24 hodín. Deti 12 – 15 rokov: 1 filmom obalená tableta najviac 3x denne
s odstupom najmenej 6 hodín. Najvyššia jednotlivá dávka je 1 filmom obalená tableta. Nepodávajte
viac než 3 filmom obalené tablety za 24 hodín. Deťom do 12 rokov liek nepodávajte. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Panadol Extra sa zapíja dostatočným množstvom tekutiny.
Špeciálne upozornenia: Obsahuje paracetamol – neužívajte súčasne s inými liekmi obsahujúcimi paracetamol. Užívanie vyšších než odporúčaných dávok môže viesť k riziku vážneho poškodenia pečene. Neužívajte tento liek bez odporúčania lekára, pokiaľ máte problémy s požívaním alkoholu alebo trpíte pečeňovým ochorením.
Bez porady s lekárom neužívajte tento liek dlhšie ako 7 dní. Ak nedochádza k zmierneniu príznakov ochorenia do 3 dní, poraďte sa o ďalšom postupe s lekárom.
Predávkovanie: Pri predávkovaní alebo náhodnom požití lieku dieťaťom ihneď vyhľadajte lekára. Môže dôjsť k zlyhaniu funkcie pečene.
Uchovávanie: Uchovávajte pri teplote do 25°C.
Varovanie: Používajte len do dátumu vyznačenom na obale. Liek uložte mimo dosahu detí.
Balenie: 10, 12, 20, 24 alebo 30 filmom obalených tabliet

Napíšte svoj názor

PANADOL EXTRA Novum  24 tabliet

PANADOL EXTRA Novum 24 tabliet

Panadol Extra bojuje proti miernej až stredne silnej

bolesti hlavy vrátane migrény zubov, proti menštruačným

bolestiam, neuralgiám, bolestiam chrbta, svalov,

kĺbov a bolesti v krku. Obsahuje paracetamol a kofeín.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (25)

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre systém thirty bees

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop