Erecept objednávka Lekáreň Tabletka

Kategórie

Navštívené produkty

Naše predajne

Naše predajne

Tabletka gyógyszertár, Hlboká 10, Komárno

Výrobcovia / značky

Korsolex® plus  

Korsolex® plus

NEDOSTUPNÉ POZRITE PLNOHODNOTNÉ NÁHRADY !

Dezinfekčný prípravok na nástroje bez obsahu aldehydov so silným čistiacim účinkom.

Viac detailov

54,60 € s DPH

45,50 € bez DPH

Vlastnosti prípravku

Korsolex® plus je moderný bezaldehydový prípravok na dezinfekciu lekárskych nástrojov, ktorý v sebe spája vynikajúci čistiaci efekt so širokým rozsahom použitia a vysokou materiálovou znášanlivosťou.

Tento moderný dezinfekčný prípravok na nástroje je vhodný predovšetkým na citlivé nástroje, ako sú flexibilné endoskopy. V mnohých oblastiach môže byť Korsolex® plus vhodnou alternatívou k prípravkom obsahujúcim aldehydy na ošetrenie termolabilných i termostabilných nástrojov. Je kompatibilný s mnohými druhmi materiálov, ako je napr. sklo, keramika, nehrdzavejúca oceľ, neželezné kovy, hliník, tvrdená guma a tvrdené plasty, guma (vr. latexu a silikónu) a tiež plasty (vr. makrolonu a plexiskla).

  • virucídny proti obaleným vírusom (vr. HBV, HIV, HCV)
  • vynikajúce čistiace vlastnosti
  • vysoká materiálová znášanlivosť
  • príjemná vôňa
  • vhodný na dezinfekciu a čistenie v ultrazvukových umývačkách

Zloženie

100 g roztoku obsahuje:
účinné látky: 9,2 g N-(3-Aminopropyl)-N-dodecylpropan-1,3-diamin, 13,0 g didecyldimethylammoniumchloride
pomocné látky: tenzidy, rozpúšťadla, komplexotvorné látky, inhibítory korózie, penové regulátory, regulátory hodnoty pH, farbivá, vonné prísady

Mikrobiologická účinnosť

Baktericídny, fungicídny na kvasinky, tuberkulocídny, mykobaktericídny, virucídny proti obaleným vírusom (vr. HBV, HCV, HIV), účinný proti polyoma- a rotavírusom. Účinný aj na mikroorganizmy rezistentné proti antibiotikám a Helicobacter pylori.

AB1-TMV
 
 
 
 
 
 
 

Oblasti použitia

Korsolex® plus má vynikajúcu materiálovú znášanlivosť a môže sa preto používať na dezinfekciu spojenú s čistením termostabilných a termolabilných nástrojov (flexibilných endoskopov) manuálne alebo cirkulačnou metódou, rovnako ako aj v ultrazvukovom kúpeli.

Návod na použitie a dávkovanie

Dezinfekcia ponorením
Korsolex® plus je koncentrovaný prípravok, ktorý sa musí riediť presne podľa doporučení, a vždy sa musí dodržať doba pôsobenia. Všetky nástroje sa musia rozobrať na jednotlivé časti a úplne navlhčiť roztokom Korsolex® plus. Na nástroji nesmú byť žiadne bubliny ani iné neprístupné miesta, kam sa roztok nedostane. Po vybratí nástroja z dezinfekčného roztoku ho dôkladne opláchnite tečúcou vodou. Oplachová voda musí mať minimálne kvalitu pitnej vody. Pre vysoko kvalitné nástroje odporúčame použiť demineralizovanú vodu.

Ultrazvukový kúpeľ
Korsolex® plus sa môže používať vo všetkých ultrazvukových kúpeľoch vyrobených z nehrdzavejúcej ocele. Je dôležité zabezpečiť, aby doba dezinfekcie v ultrazvukovom kúpeli neprekročila čas odporúčaný výrobcom nástroja. Pre dokonalý výsledok dezinfekcie je nutné dodržať dobu pôsobenia podľa výsledkov mikrobiologických testov (pozri tabuľku).

Oplachovacia fáza
Po dezinfekcii sa musia nástroje dôkladne opláchnuť, aby sa odstránili všetky zvyšky dezinfekčného roztoku. V praxi sa ukázala doba oplachovania 10 minút ako vyhovujúca. K ochrane materiálov použitých na nástroje vysokej kvality sa odporúča sterilná, dokonale demineralizovaná voda, obzvlášť ak nasleduje sterilizácia. Niekedy môže i pitná voda obsahovať vysokú koncentráciu minerálov (solí), čo môže viest k bodovej korózii. Z dôvodu nebezpečenstva rekontaminácie by sa nemala používať úžitková alebo nesterilná destilovaná voda.

Sterilizácia
Pred sterilizáciou, napr. v autokláve, sa po čistení a dezinfekcii musia nástroje dôkladne opláchnuť a osušiť.

Doba účinnosti
Korsolex® plus má vynikajúce čistiace schopnosti. Preto nie je nutné pridávať žiadne dodatočné detergenty. Roztok sa môže používať 7 dní v prípade nízkeho i vysokého bielkovinového zaťaženia. To platí i pre roztoky používané v ultrazvukových kúpeľoch. Roztok vymeňte, keď sa začne sfarbovať do červena.

Kompatibilita
Korsolex® plus nie je kompatibilný s prípravkami obsahujúcimi aldehydy. Z tohto dôvodu sa pred alebo po dezinfekcii Korsolexom plus nesmú používať žiadne aldehydové prípravky.
V prípade striedania prípravkov na báze amínov a aldehydov je bezpodmienečne nutné medzi použitím týchto dvoch účinných látok dôkladné mechanické čistenie pomocou detergentu a záverečné opláchnutie minimálne 15 min.

Napíšte svoj názor

Korsolex® plus

Korsolex® plus

NEDOSTUPNÉ POZRITE PLNOHODNOTNÉ NÁHRADY !

Dezinfekčný prípravok na nástroje bez obsahu aldehydov so silným čistiacim účinkom.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (13)

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre systém thirty bees

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop