Erecept objednávka Lekáreň Tabletka

Kategórie

Navštívené produkty

Naše predajne

Naše predajne

Tabletka gyógyszertár, Hlboká 10, Komárno

Výrobcovia / značky

Multidrogový Test - test na dôkaz prítomnosti drogy v moči  

Multidrogový Test - test na dôkaz prítomnosti drogy v moči

Multidrogový Test - test na dôkaz prítomnosti drogy v moči. Morfín, extáza, pervitín, benzodiazepíny, marihuana.

Viac detailov

10,50 € s DPH

8,75 € bez DPH

Jednokrokový test na dôkaz MDMA, benzodiazepínu, morfínu, metamfetamínu, THC a ich metabolitov v ľudskom moči
MDMA (3,4-metyléndioxymetamfetamín) je N-metylovým analógom MDA (metyléndioxyamfetamín) s podobnými vlastnosťami ako meskalín (halucinogén) a amfetamíny (stimulanty). Amfetamíny patria z farmakologického hľadiska medzi psychostimulanciá. Po užití vedú k rýchlemu fyzickému a psychickému povzbudeniu, k pocitom extrapotencie k duševným aj fyzickým výkonom. K fyzickým prejavom akútneho ovplyvnenia drogou patrí nekľud, zvýšená frekvencia srdca, sucho v ústach, pocity búšenia srdca. Opakované expozície amfetamínmi vedú k stavom úplnej vyprahnutosti, nedostaku vôľového uvažovania a konania, nesústredenosti, neadekvátneho správania. Extáza sa distribuuje v tabletkách, želatínových kapsulách, niekedy v ampulkách, skladačkách. Účinného analógu býva od 50 mg do 180 mg. Užíva sa ústne (ako tabletka), niekedy sa šnupe. Účinok sa dostavuje do 30 až 60 minút. Vrcholí po 1,5 hodine, postupne do 6 až 10 hodín účinok opadáva.
Metamfetamín je silné sympatikomimetikum využívané v humánnej terapii. Jeho akútne podanie vo vyššej dávke vedie k zvýšenej stimulácii CNS a navodzuje eufóriu, bdelosť a pocit zvýšenej energie a sily. Predávkovanie vedie k úzkosti, paranoji, psychotickému správaniu a srdcovým arytmiám. Psychotické správanie pri predávkovaní je ťažké odlíšiť od schizofrénie. 40 % požitého metamfetamínu sa vylučuje močom v nezmenenej forme, zvyšok ako amfetamín a jeho oxidačné a deaminačné deriváty.
Benzodiazepíny sa používajú v terapii ako anxiolytiká, antikonvulzíva, myorelaxanciá, sedatíva, hypnotiká. Ich deriváty navodzujú spánok, tlmia limbické, talamické a hypotalamické okruhy, emotívne senzorické a vegetatívne vzruchy. Zvyčajne sa podávajú orálne - vtedy sa metabolizujú v pečeni, alebo intravenózne. Pri chronickej závislosti je postihnutý mozog a vnútorné orgány, potom postupne tkanivá, svaly, tuk.
Opiáty
ako heroín, morfín a kodeín sa získavajú z ópiovej živice, ktorej zdrojom sú nezrelé makovice. Heroín a kodeín sa v tele rýchle metabolizujú na morfín a vylučujú močom vo forme morfínu alebo morfínglukuronidu.
Kanabinoidy, hlavne THC - tetrahydrocannabinol - sú účinnou látkou, ktorá je obsiahnutá najmä vo vrcholčekoch a šiškách samičích rastlín konope - marihuana, a lepkavej živici - hašiš. THC je halucinogénna látka, spôsobuje stav uvoľnenosti, dobrej nálady, eufórie. Metabolity konope sa využívajú pri liečbe akútneho glaukómu, nevoľnosti pri chemoterapii. Vyššie dávky spôsobujú poškodenie CNS, stratu koordinácie, náhle straty pamäti, úzkosť, paranoju, depresie, halucinácie, zvýšenie srdcovej frekvencie. Marihuana sa metabolizuje v pečeni a vylučuje močom vo forme 11-nor-9-tetrahydrokanabinol-9-karboxylovej kyseliny a jej glukuronidu.

CHARAKTERISTIKA STANOVENIA
Citlivosť
Test reaguje na prítomnosť:

 koncentráciaprítomnosť drogy v moči
MDMA v ľudskom moči > 500 ng/ml 4 dni
metamfetamínu > 1 000 ng/ml 5 dní
benzodiazepínu > 300 ng/ml 7 dní
morfínu > 300 ng/ml 5 dní
11-nor-∆-9-tetrahydro-kanabinol-9-carboxylovej kyseliny > 50 ng/ml 4 - 7 dní

 

Napíšte svoj názor

Multidrogový Test - test na dôkaz prítomnosti drogy v moči

Multidrogový Test - test na dôkaz prítomnosti drogy v moči

Multidrogový Test - test na dôkaz prítomnosti drogy v moči. Morfín, extáza, pervitín, benzodiazepíny, marihuana.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (30)

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre systém thirty bees

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop